Белгород
Войти
Аптеки и лекарства

Правда про гідратацію: чи слід пити вісім склянок води на день?

Правило 8х8 стало ціллю здоров’я для багатьох. Але коли мова йде про здорову шкіру, очі та мішки з енергією, дослідження розповідає іншу історію
Иллюстрация. Правда про гідратацію: чи слід пити вісім склянок води на день?

Перш ніж прочитати цю статтю, чи можу я просто перевірити, що ви сьогодні випили достатню кількість води? Ви можете поповнити свою пляшку, тому що пам’ятайте, якщо ви будете чекати, поки відчуєте спрагу, ви вже можете зневоднити. Ніхто не впевнений, звідки беруться ці поради, але це в усьому Інтернеті.

"В даний час це не вважається розумним", - каже Стюарт Галлоуей, доцент з фізіології, фізичних вправ та харчування в Університеті Стірлінга. "Як люди, ми маємо цю гомеостатичну систему, тому коли нам потрібна вода, ми відчуваємо спрагу". Випиваючи, коли ви спрагли, спражите, підтримуючи рівень води в організмі приблизно на 1-2% від його ідеального стану. «Для більшості людей це абсолютно добре. Навіть для спортсменів вважається, що втрата близько 1% має незначний вплив на продуктивність. Тож хоч спрага може не спалахнути до тих пір, поки ви не втратите трохи води в тілі, це не обов'язково погано. "

Фактів, що стосуються гідратації, є дефіцит фактів. Фармацевтичні компанії не зацікавлені в дослідженні переваг вільного ресурсу згідно даним rx, а зневоднення не є актуальним питанням охорони здоров’я, яке вимагає державного фінансування. Це залишає вигідну сіру зону для експлуатації напоїв.

Вода - це, можна повірити, - очищаюча швидка до сяючої шкіри, світлих очей та мішків енергії. Галлоуей каже, що детоксикація водою - це "сміття. Ваші нирки роблять дуже гарну роботу, розбираючи, що вам потрібно зберегти і чого потрібно позбутися ».

Дегідратація, як кажуть, є найпоширенішою причиною головних болів, і в 2015 році Берлс написав критичну оцінку доказів. Вона зробила висновок: «Хронічне легке зневоднення може викликати головні болі. Збільшення споживання води може допомогти. Невелике випробування показує скромну користь; однак, для підтвердження ефективності потрібно більш масштабне, методологічно обгрунтоване, рандомізоване контрольоване випробування ». Знову з’являється ця сіра зона.

У США популярна порада пити вісім 8-унційних склянок води - приблизно 2 літри - на день: правило 8x8, яке випливало з рекомендації дієтолога доктора Фредріка Дж Старе в 1974 році (він насправді запропонував шість вісім склянок).

Хто з нас серйозно зневоднений? Ніхто не знає, але Галлоуей одного разу вивчав споживання рідини серед робітників у центрі виклику Кардіффа і виявив, що, щоб підвищити їх рейтинг, багато хто обмежуватиме споживання рідини, щоб уникнути розривів циклу. "Ми уявляємо собі подібну поведінку з водіями вантажних автомобілів на великі відстані", - говорить він. Якщо ми будемо споживати достатню кількість води, додає він, ми, мабуть, повинні їхати в туалет "десь від п’яти до семи разів на день".

Комментарии 0
Для комментирования необходимо ввести электронную почту или войти в один клик через один из социальных сервисов ниже.
Новые организации каталога
Адрес: просп. Богдана Хмельницкого, 111
Телефон: 8 800 600-79-54
Адрес: Комсомольская ул., 81
Телефон: +7 995 333-05-12
Адрес: ул. Ленина, 23
Телефон: 8 800 551-38-24
Публикации по теме
20 июня 2023 г.
Иллюстрация. Функциональная мебель от производителя
Оптовики, которые ценят свое время и деньги, заказывают шкафы, столы, стулья, вешалки и табуреты в компании «Металл-Кровати».
27 ноября 2021 г.
Иллюстрация. Питание для похудения правильное
Девушки считают, то что диета - лучший способ привести фигуру в норму
10 ноября 2020 г.
Иллюстрация. Диагностика и способы лечения артериального давления по возрасту
Артериальное давление – это давление крови на стенки сосудов. Показатель давления крови характеризует состояние сердца и сосудов в организме. Давление - индивидуальный показатель, который зависит от ряда факторов. В медицине принята усредненная норма показателей артериального давления. Отклонения от этих показателей дают возможность врачу подозревать отклонения в нормальном функционировании систем организма.